PDA

View Full Version : "Marinar" + IMO Basic = suficient pt voiaj ?someonedan
19-06-2007, 10:33 PM
Sunt total nou, atat in forum, cat si in domeniu... Doresc sa urmez si eu cursurile de marinar pentru a putea naviga maritim. Solicit parerile celor mai in tema... Cursul de calificare "Marinar" al Ceronav plus IMO de baza sunt suficiente pentru a ma putea ulterior imbarca pe o nava maritima ?
Am vb cu cei de la Ceronav Galati si acestia imi spun ca asa e... Pe de alta parte, marinari cu state vechi imi spun ca acel curs de marinar trebuie sa fie musai pt marinar maritim, nu fluvial... Tocmai asta e, ca din cate am inteles eu, "Programul de calificare Marinar" este pentru marina fluviala (posibil sa ma insel), dar ca un curs IMO de baza este suficient pentru maritim.... Lamuriti-ma, va rog.
In alta ordine de idei, ce face, mai exact, un "marinar" (si ma refer la absolventul cursului de care v-am spus) pe o nava maritima? Sunt platiti suficient marinarii romani (de punte) pe navele straine? Cam cat?
Multumesc mult !

someonedan
20-06-2007, 01:12 PM
Oameni buni!! Sunt disperat.... in cateva zile incepe cursul si as vrea sa stiu ceva...... Chiar nu imi poate spune nimeni nimic???? !!

adrian2005
20-06-2007, 02:44 PM
Buna ,
Incerc sa-ti raspund .
Nu stiu daca este bine sa faci cursul de calificare de marinar la Galati , avandu-se in vedere ca ceronav Galati se ocupa in special de navigatorii fluviali . Dar in cazul in care vrei sa afli daca pe cert. de capacitate va scrie marinar maritim , poti intreba. In cazul in care pe cert tau va scrie marinar fluvial atunci vei munci doar la fluviu . Cel mai bine era sa mergi sa faci cursul la Constanta .
Minimum de cursuri pentru a naviga pe nave maritime ca marinar sunt imo bazic , limba engleza , familiarizare de siguranta ptr pers. nebrevetat, limba engleza - vocabular frazeologic. Trebuie sa mai detii si certificat de vaccin international.
Cursurile de mai sus sunt doar pentru nave nespecializate (cargouri, mineraliere , vrachiere)
Daca vrei sa navigi pe nave ro-ro sau pasagere sau ro-ro pasagere iti mai trebuie cursul de ro-ro pasagere .
Daca vrei voiaje pe nave tanc, lpg,lng iti trebuie in afara de cursurile bazice - cursul de familiarizare tancuri si atestatul de tanc . Unele firme iti pot solicita si specializari ptr . tancuru petroliere , chimice , lng,lpg .
In rest succes si poti trece sau da un telefon la ceronav constanta ptr nelamuriri . Cu siguranta cei de acolo stiu mult mai bine sa-ti dea un raspuns .

someonedan
20-06-2007, 05:48 PM
Multumesc mult ! Cu siguranta asa voi face. Voi da un telefon si la C-ta...
Cei de la Galati mi-au spus ca pe diploma va scrie simplu "marinar" si ca daca navig pe fluviu sau mare, doar eu aleg....
Ce sa inteleg din asta?.. Poate mai are si altcineva alte pareri?....

jollyroger
18-09-2007, 02:47 PM
pt voiaje internationale pe carnetul tau de marinar trebuie sa scrie marinar maritim.Chiar daca faci cursurile la Galati ar trebui sa se poata specifica calificarea pe diploma de absolvire