Cred ca am o problema cu tasta "p" pe laptop ... scuzele de rigoare.
Ei ... stiu .. mersic ... dar a fost mai usor asa la momentul respectiv. Got it, anyway :)
Nimeni ? :-)
Niciun cadet nu a plecat după anul 1 de facultate în cadeţie ?
Acum cativa ani cand faceam eu UMC-ul, cadet puteai sa pleci de-abia din anul 3, cand iti obtineai carnetul si brevetul de ofiter aspirant. Acum am citit cu uimire ca SorinCT a plecat cadet din anul 2, asta probabil din cauza micsorarii anilor de studiu, de la 5 la 4. Dar deja sa pleci cadet din anul 1 nu stiu daca e momentan posibil, cel putin la noi. Stau si ma gandesc si din punct de vedere al agentiilor de crewing, care se intreaba ce poti stii dupa cateva luni de scoala. Plus, cum ziceam mai sus, ar trebui sa ai in posesie si carnetul de marinar si certificatul de capacitate - ofiter aspirant, care nu stiu daca se elibereaza in primul an.
Revin cu o precizare - daca deja ai terminat anul 1 si esti in anul 2 de studii, se pare ca e posibil sa pleci, citeste pe pagina anterioara postarea lui SorinCT.
Bafta multa.
Last edited by Cyp; 28-01-2012 at 11:31 AM.
Eu sunt la ANMB. Eu am fost informat, posibil să greşesc voi verifica de două ori, că pot obţine carnetul de marinar şi certificatul de competenţă după încheierea anului 1.
Noi vom începe cursurile IMO (BST) la începutul lui Martie şi poate aflu mai multe amănunte ceva mai de actualitate atunci. O să postez şi aici ce aflu.
Să zicem că şi ambiţia mea este la fel de mare ca cea a lui SorinCT iar eu personal consider că este un moment oportun să plec chiar din anul 2 cadet. Părerile sunt împărţite desigur.
Last edited by DCT; 28-01-2012 at 04:25 PM.
Ok...sa zicem ca se aproba marirea perioadei de cadeti de la 6 la 12 luni, dar oare ptr cine se aplica? Ptr noile generatii sau ptr toti studentii?Unii din noi am apucat "vechile obiceiuri" ca sa zic asa..asta ne-ar da de tot peste cap.
Salut,
Tarziu, dar revin si eu cu noutati. Am scos de la ANR Carnetul de Marinar si Certificatul de Competenta - Ofiter de punte maritim aspirant.
Mi-au fost cerute la ANR: adeverinta de la facultate din care sa reiasa ca am promovat in anul II de studii, vizita medicala la Policlinica CFR, copie dupa cursurile IMO Basic, o cerere si taxele aferente.
Mi s-au eliberat dupa 7 zile lucratoare.
Plecati baieti cat puteti de repede! Intradevar cadetia se va mari la 12 luni pentru toti dar nu s-a fixat inca o data la care va intra in vigoare noua conventie STCW. Atunci cand o sa intre sa nu va imaginati ca se va aplica doar pentru cei inscrisi la facultate dupa anul curent sau mai stiu eu ce aberatie. Se va aplica pentru toti indiferent de anul de studiu. Tocmai din acest motiv au fost anuntate schimbarile de o gramada de timp si e termen limita pana in 2016 sa intervina schimbarile. Tocmai de-aia zic, daca intra legea la 1 Ian 2013, 2014 sau 2016 sa va faceti cadetia cat puteti de repede si nu va mizati pe faptul ca aveti deja 6 luni si dati in vara de brevet. Multe se pot intampla pana in vara. Va treziti ca se face limita minima la 12 luni si cautati toti disperati sa faceti inca un voiaj dupa ce ati stat acasa o gramada de timp.
Bookmarks